Brašno je glavni sastojak svih pekarskih specijaliteta. Dobija se mlevenjem i prosejavanjem različitih vrsta pšenice. Nekada je za proizvodnju brašna bio zadužen mlinar, njemu bi seljaci u džakovima donosili pšenicu, a mlinar je brašno dobijao mlevenjem između dva kamena, od kojih se jedan okretao. Danas je proizvodnja brašna mnogo sofisticiranija, a o kvalitetu i osobinama brašna brinu čitavi timovi stručnjaka, a sve u cilju da prave domaćice osete razliku. Naše zrno brašno se melje samo od najkvalitetnijih vrsta pšenice. Kvalitet pšenice se obezbeđuje saradnjom sa proverenim proizvođačima, sa kojima pre svake setve dogovaramo šta posejati. Posle žetve, pažljivo brinemo o skladištenju i meljavi. Tim naših tehnologa u laboratorijama ispituje kvalitet brašna i njegova svojstva, jer je samo najbolje brašno dovoljno dobro da od jednostavnih peciva napravi vrhunske poslastice.