Monarh – Hleb za kraljevsko uživanje

Pripremljen iz mešanje semenki uraljica, pšeničnog brašna i osušenog krompira, uz dodavanje velike količine vode – sočna i vlažna sredina koja se slabo mrvi i dugo ostaje sveža.

Armatična kora, pun ukus.

Princip proizvodnje ovog hleba zasniva se na dugom procesu narastanja testa, te se kvasac dodaje u jako malim količinama.

Testo dobijeno mešanjem semenji ujarica, pšeničnog brašna i osušenog krompira, zahteva dodatak velikog sadršaja vode. U toku narastanja testa, semenke bubre u vodi, omekšavaju, što će kasnije hlebu od takvog testa dati sočnu i vlažnu sredinu, dugotrajnu svežinu, elastičnu i nemrljivu sredinu

Kombinacija nabubrelih ispečenih semenki usavršava punoću ukusa ovog hleba i izrašenu mekoću ugrižaja.

Testo za ovaj domači hleb narasta s pecijalnim korpicama od prirodnog drvenog pruća i peče se na užarenim patosnim pločama u termouljanim pećima.

Monarh sa semenkama