Monarh – Hleb za kraljevsko uživanje

Testo ovog hleba se dobija mešanjem nabubrelog osušenog kukuruznog griza, pšeničnog brašna i osušenog krompira, uz dodavanje velike količine vode. U toku narastanja testa, pomenuti sastojci vezuju dosta vode u zamesu testa, omekšavaju i hlebu daju sočnu i vlažnu sredinu, dugotrajnu svežinu, slabu mrvljivost.

Princip proizvodnje ovog hleba zasniva se na dugom procesu narastanja testa, te se kvasac dodaje u jako malim količinama.

Testo narasta u specijalnim korpicama od prirodnog drvenog pruća i peče ce u užarenim patosnim pločama u termouljanim pećima.

Debela, hrskava kora.

Kombinacijom odabranih sastojaka dobili smo aromatičnu koru hleba, sa savršenom punoćom ukusa i hrskavošću dobijenom nanošenjem posipa prepečenog kukuruznog griza.

Ljubitelji slatkastog i bogatog ukusa kukuruza uživaće u sočnoj i mekanoj sredini i debeloj kori koja pod zubima hrska.

Monarh hleb zlatni